Bandicut - apraksts, biotops, dzīvesveids

Bandikuts tiek saukts par marsupial badgers. Šos dzīvniekus var viegli attiecināt uz eksotiskām sugām. Viņi dzīvo endēmiskās Austrālijas teritorijās. To izplatīšanas diapazons ir saistīts ar pietiekamu platumu, un daži pārstāvji dzīvo apgabalā, kura augstums ir 2000 m virs jūras līmeņa. Neskatoties uz plašo biotopu, šobrīd Austrālijā šis dzīvnieks ir ļoti reti sastopams un atrodas uz izzušanas robežas.

Vispārīgs apraksts

Purvainais āmurs ir mazs dzīvnieks. Tās ķermeņa garums ir no 17 līdz 50 cm, dzīvnieki sver apmēram 2 kg. Atsevišķu lielo cilvēku svars var sasniegt 5 kg. Vīriešu izmēri ir nedaudz lielāki nekā sievietēm.

Ārējās zīmes

Ir viegli iemācīties mārciņu, un tā īpašie ārējie dati palīdzēs:

  1. Dzīvniekam ir smaila seja, kas ir ļoti līdzīga žurkām. Kas attiecas uz ķermeni, tas atgādina trušu. Dzīvniekam ir kompakts ķermenis ar diezgan garām kājām. Tie ir vairāk attīstīti no aizmugures un ir ļoti spēcīgi.
  2. Purns ir aprīkots ar salīdzinoši nelielām acīm, kurām ir laba jutība pret dienas gaismu.
  3. Uz ausīm nav matu, un to formu nosaka forma. Tie var būt noapaļoti vai smaili.
  4. Priekšpuses ir aprīkotas ar gariem pirkstiem. Viņiem ir nagi, bet pirmajā un piektajā pirkstā tie trūkst.
  5. Pakaļējām ekstremitātēm nav pirmā pirksta. Otrs pirksts aug kopā ar trešo (syndactyly), bet uz tiem esošie nagi ir atsevišķi. Tādā veidā tie atšķiras no citiem mārketinga pārstāvjiem. Sadalīti pirksti ar atsevišķiem nagiem veido sava veida ķemmi, ar kuru dzīvnieks ķemmē vilnu.
  6. Uz astes ir vilna, un tai ir mazs garums.
  7. Ķermeņa apakšējā daļā ir soma, kas atveras atpakaļ.
  8. Vilnas veidu nosaka veids. Dažos gadījumos tas ir mīksts un garš, citos ir īss un ciets mati.
  9. Krāsā ir tumši pelēks vai brūns krāsu diapazons. Krusta laukumā ir tumšas šķērsvirzienu joslas.
  10. Austrālijā ir pat monēta, kurā attēlots purvainais āmurs. Viņa parādījās apgrozībā 2011. gadā.

Dzīvesveida īpašības

Šī dzīvnieka dzīvesveidā ir dažas iezīmes. Viņi ir apņēmušies izrakt caurumus, kurus lielā mērā raksturo. Tajos viņi dod priekšroku dzīvot pāros vai kopā ar pēcnācējiem, kas jau ir kļuvuši par pieaugušajiem. Dzīvniekam ir izteikta slepenība un piesardzība. Tie ir visaktīvākie naktī, kad viņi dodas medībās. Viņi izseko savu laupījumu nevis ar savām acīm, bet ar izcilas smaržas un dzirdes sajūtu.

Dzīves ilgums nav ilgāks par diviem gadiem. Tikai atsevišķiem īpatņiem ir trīs gadi. Ja jūs ieliekat dzīvniekus verdzībā, to var pieradināt diezgan labi. Mājās, ar pienācīgu apkopi var dzīvot 4 gadus.

Saskaņā ar klasifikāciju Bandicuti atdalījums sastāv no trim ģimenēm. Savukārt tie ir sadalīti apakšgrupās un ģimenēs, kas ietver dažādas sugas.

Dzīvotne

Visa Austrālijas teritorija, kā arī Tasmanijas sala ir mājvieta gariem un īstermiņiem. Šajā jomā tie ir ļoti ērti. Viņiem, vēlams, meža platība, kurā ir blīva veģetācija. Bet tie var atrasties arī atvērtās vietās ciematu tuvumā.

Picky bandicoot atrodas tikai Papua-Jaungvinejas teritorijā. Viņiem patīk apmesties vietās ar vētrainu kalnu veģetāciju. Jaunajai Gvinejai raksturīgs, ka dažās New Guinea un Yapen salās tās atrodas. Tās var atrast, ja kalnos ir augsts blīvs krūms un zāle.

Vokalizācijas īpašības

Šis dzīvnieks nespēj skaļi izklausīties. Bet bandicoot perfekti snaps zobus. Tādā veidā viņš cenšas baidīt un apturēt viņa ienaidnieku. Ilgstoša bandicoot var liecināt par briesmām. Viņš nēsā cirpošu raksturu. Ja dzīvnieks ir pamests nakts vidū, tas intensīvi sāk šķaudīt. Tādā veidā bandicoot cenšas noskaidrot tajā iekrītošās zemes degunu.

Bandicoot diēta

Šīs faunas pieder visēdājiem. Viņu fangs ir mazs, bet viņiem ir diezgan liela vara. Tāpēc, ja viņi saņem ķirzaku vai mazus grauzējus, viņi viegli varēs tikt galā ar upuri. Ja viņi nesaskaras ar bandikuta ceļu, viņš nevēlas ēst citu pārtiku, kas ir mazāk pievilcīga. Tas var būt tārpi, gliemeži, termīti, dažādu kukaiņu kāpuri.

Turklāt dzīvnieka uzturā ir putnu augļi un olas, augu saknes un sēklas. Bet galvenā uztura daļa ir pārtika, ko dzīvnieks atrod uz augsnes virsmas.

Viņiem nav nepieciešams daudz šķidruma, jo viņi to saņem ar pietiekamu daudzumu pārtikas. Šī summa ir pietiekama, lai tās pastāvētu.

Pēcnācēju pavairošana un raksturs

Bandicoot raksturo izolēta dzīve. Lielākoties viņi dod priekšroku atsevišķai uzturēšanās vietai savā teritorijā, kas ir atzīmēta ar īpašu noslēpumu. To ražo dziedzeri, kas atrodas aiz viņa ausīm. Vīrieši dzīvo plašākās teritorijās salīdzinājumā ar sievietēm. Bet, kad nākas pārošanās periods, viņu vientuļais eksistenci pārtrauc, un viņi meklē sev palīgu.

Tie kļūst seksuāli nobrieduši, kad viņi ir 4 mēneši. Potenciālais partneris, lai atrastu bandicoot, nav viegli. Viņi tērē daudz laika.

Sievietēm ir apmēram divas nedēļas. Gada laikā viņa spēj uzņemt līdz 16 mazuļiem. Viena pakaiša ietvaros dzimst no 2 līdz 5 maziem mazuļiem. Tie ir dzimuši nelielos izmēros. Viņu ķermeņa garums nepārsniedz 0,5 cm, bet tikai piedzimstot, viņiem ir spēks pārvietoties mātes maisiņā. Instinktīvi tos piesaista “piena kores”, kas atrodas tur. Katrs no viņiem izvēlas sprauslu sev un saņem mātes pienu.

Interesants fakts! Vislielākais purvainais ir ilgstošs bandicoot. Šī suga ir saistīta ar placentas klātbūtni. To var salīdzināt ar augstākiem zīdītājiem. Dzīvnieks jau sāk uztvert barību, kamēr tas ir embrionālā stāvoklī. Tāpēc šādiem indivīdiem dzimšanas brīdī ir lielāki izmēri.

Kad mazulis ir 2 mēnešus vecs, tas kļūst pietiekami stiprs un atrod spēku, lai atstātu mātes maisu. Šis brīdis kļūst par neatkarīgas dzīves sākumpunktu. Šādā gadījumā jebkura viņu aizbildnība apstājas.

Dabisko ienaidnieku klātbūtne

Galvenais bandicoot ienaidnieks ir cilvēks. Šie dzīvnieki tiek nežēlīgi iznīcināti, piešķirot jaunas zemes lauksaimniecības zemei. Intensīvajai cīņai, ko cilvēks vienmēr ir strādājis ar šiem faunas pārstāvjiem, ir bijusi negatīva ietekme uz to iedzīvotāju skaitu. Viņi tika iznīcināti ne dīkstāves interesēs, bet gan tāpēc, ka tie radīja ievērojamu kaitējumu auglīgajām ganībām. Viņi tika izveidoti visu veidu slazdu, izklāstīja indes ēsmu.

Bet ne tikai cilvēks ir bandikootu ienaidnieks. Tie ir upuri daudziem savvaļas dzīvniekiem. Tie ir lapsas, kaķi, pūces un daži citi pārstāvji, kas dzīvo savvaļā Austrālijā.

Iedzīvotāju skaits un statuss, kurā suga atrodas

Dzīvnieku dabiskais biotops ir saistīts ar būtiskām izmaiņām. Tas, protams, ietekmē iedzīvotāju skaitu tā samazināšanas virzienā. Mazas trušu, cūku un stepju sugas vispār izzuda. Jaunās Gvinejas sugas atrodas uz izzušanas robežas. Savvaļā ir ļoti maz īsu kāju bandītu. Ja salīdzināsiet bandicoot ar citiem meža dzīvniekiem, kas dzīvo savvaļas Austrālijas dabā, tad viņi cieta vairāk nekā citi.

Šodien gandrīz visas šīs sugas sugas ir uzskaitītas Sarkanajā grāmatā. Zinātniekiem tika uzdots atdzīvināt un aizsargāt bandicoot zoocenozi. Ir izstrādāta pat visa programma, saskaņā ar kuru dzīvnieks tiek pavairots nebrīvē un pēc tam izlaists savvaļā.

Video: bandicoot (Peramelemorphia)