Anoa - apraksts, dzīvesvieta, dzīvesveids

Bullis ir ļoti mazs, bet bailes par vietējiem iedzīvotājiem var dot nopietnas bažas, īpaši, kad sākas pārošanās sezona. Patiešām, neskatoties uz mazo izaugsmi, tas joprojām ir bifeļi, lai gan tas attiecas uz punduri.

Apraksts

Krūmu bifeļi pieder pie zīdītāju pātagiem. Zinātnieki nosacīti sadalīja tos vairākos veidos:

  1. Kalns. Garumā sasniedzot no 122 līdz 153 cm, svars ir aptuveni 150 kg. Šīs sugas ragi ir apaļi, ne tik lieli - no 15 līdz 20 cm Dzīvnieki, jo viņi dzīvo kalnainā vietā, kas nozīmē vairāk aukstu, ir pārklāti ar biezāku vilnu, neļaujot iesaldēt.
  2. Līdzenumi vai zemienes. To kopējais garums ir 180 cm, vidējais svars var būt 300 kg. Šie indivīdi arī atšķiras ar to, ka tiem ir trīsstūrveida ragi, un to garums ir no 8 līdz 40 cm.

Anoa augstums ir līdzīgs lielam sunim, jo ​​tās augstums vidusmēra vidū sasniedz vienu metru, kalni ir pat mazāk - līdz 75 cm, bet šie dzīvnieki ir ļoti izturīgi, spēcīgi un stipri, ar labi attīstītu ķermeņa uzbūvi. Lai gan ķermenis izskatās masīvs, tas ir diezgan kompakts. Purns ir iegarens, galva ir ļoti maza, acis ir plašas. Ragi, kas vērsti atpakaļ, plakani, taisni, tikai nedaudz saliekti un atpakaļ. Kājas ir plānas, bet tievas, stipras un spēcīgas.

Krāsa parasti ir vai nu melna vai tumši brūna, bet vienmēr vēdera daļā, kas ir nedaudz vieglāka nekā aizmugurē. Ir indivīdi, kuriem ir spilgtas redzamas zīmes uz kājām, rīklē un galvas.

Krūmu bifeļa mētelis gandrīz nav sastopams - tikai reti un rupji mati. Bet to visu kompensē bieza elastīga āda. Bet bērniem ir daudz vilnas - tā ir bieza, brūna ar zelta nokrāsu.

Šie dzīvnieki dzīvo līdz 20 gadiem. Ja viņi tiek turēti nebrīvē, jums ir nepieciešams radīt ideālus apstākļus, tikai tad anoa var pielāgoties un izdzīvot.

Smaga salu dzīve

Šie bezmaksas bifeļi dzīvo Sulawesi salā. Viņi neatzīst gregarious dzīves veidu, un tāpēc ir reti sastopams viņu daudzveidīgā grupa. Anoa apvienojas tikai tad, kad bifeļi drīz gaida pēcnācējus. Tad ganāmpulks ir no 6 līdz 12 cilvēkiem. Tad dzīve atkal sākas vientulībā.

Zemie anoas kā meži ar lielu mitrzemju vai zālāju mitrumu.

Dzīvnieku aktivitāte visbiežāk notiek rīta stundās pirms karstās stundas un tad vakarā. Tikai briesmas vai bada sajūta var likt dzīvniekam pārvietoties apkārtnē.

Anoa diena iet, var teikt, pilnīgā dīkstāvē: viņi atrod vietu ēnā, it īpaši, ja tas ir slapjš purvs, un kūpina tajā. Šī metode arī palīdz viņiem slēpt no dažādiem asinīm nepiesārņojošiem kukaiņiem, kas nedzīvo dzīvniekus dzīvniekiem. Viņi glābj dzīvniekus no putniem un citiem nepatīkamiem putnu parazītiem, kuriem ir atļauts medīt tieši uz ādas, radot neticamus atvieglojumus. Tie ir galvenokārt putni, kurus sauc par bifeļiem, vai velciet.

Ja jums pēkšņi ir nepieciešams paslēpt no plēsējiem, anoa tas izrādīsies ļoti slikti, jo viņi nezina, kā ātri pārvietoties. Viņu parastā kustība ir lēna kustība. Neaizmirstams palaist vairumā gadījumu beidzas, kad dzīvnieks kļūst par plēsoņa upuri. Taisnība, viņi aizstāv savu dzīvi līdz pēdējam elpa, drosmīgi pretoties pat lielam dzīvniekam.

Jauda


Galvenais pundurīgo bifeļu ēdiens nav īpaši atšķirīgs. Šie dzīvnieki nav asiņaini, bet diēta ir tikai pārtika. Pirmkārt, tie ir koku, papardes, dažādi augļi, īpaši tie, kas nokrita no augstiem kokiem, kāposti un lapas. Viņiem patīk mini bifeļi, lai ēst aļģes un citus augus, kas aug ūdenī un ūdenī.

Laulības laiks

Anoa var sākt rushing neatkarīgi no gada perioda. Šoreiz tas notiek ļoti strauji: vīrieši kļūst agresīvi, kur notiek parastā mierīgā sajūta! Lai sieviete viņam pievērstu uzmanību, vīrietis ir gatavs pastāvīgi organizēt cīņas, galvenokārt ar ragiem. Šādas sadursmes dažreiz ir pārāk skarbas, un visbiežāk tās notiek starp jauniem bifeļiem, un viņu uzvedība šajā periodā ir ļoti neparedzama, ko vietējie iedzīvotāji jau zina un cenšas izvairīties no vietas, kur notiek konkurence.

Bērnu sieviešu turēšana ilgāk par 9 mēnešiem. Kad atnāks laiks, viņa aizbrauc no ganāmpulka, meklējot vietu, kur tā būs visdrošākā. Īpaši mantkārīgs ir šāds bērns ir hēnas. Dzemdējot, bifeļa mēģinājumi ir nostabilizēties vienu stundu, un drīz viņš izdodas. Šajā laikā tas sver līdz 50 kg. Viņa mētelis ir mazs, bet drīzāk biezs, līdz bērns aug, tas kļūst arvien mazāk un kļūst par zeltu uz brūnu.

Sākumā, vairākus mēnešus, mazulis ēd tikai mātes pienu, tad pakāpeniski sāk pāriet uz pieaugušajiem raksturīgo uzturu. Mātīte veda bērnu uz vietām, kur ir bagātīga veģetācija, un, kamēr bērns ēd, skatoties reljefu, lai varētu to aizsargāt briesmu laikā.

Māte un jaunais komandas loceklis diezgan ātri atgriežas ganāmpulkā, taču tas aizņem vairāk nekā gadu, pirms sieviete pārtrauc rūpēties par bērnu, māca viņam dažādas prasmes un izvairās no briesmām.

Ir jāsaglabā izzūdošais skats

Anoa pastāvīgi apdraud cilvēkus. Vietējie iedzīvotāji meklē dzīvniekus ādas vai garšīgas gaļas dēļ, ko bieži izmanto šai rituāla darbībai. Apmeklētāji organizē medību sacensības, atrodot tajā vieglu un ātru peļņu.

Kad šīs sugas sāka izzust, zinātnieki izsauca trauksmi, iesaistījās starptautiskās aizsardzības organizācijas. Tā rezultātā daudzi dzīvnieki tika ievietoti aizsargājamās teritorijās, un tagad tiek veikta stingra uzskaite, lai situācija nebūtu pilnīgi kritiska.

Skatiet videoklipu: Apartheid in South Africa Laws, History: Documentary Film - Raw Footage 1957 (Septembris 2019).