Pelēka pīle - apraksts, biotopi, interesanti fakti

Starp visām pīļu ģimenes daudzveidību ir populāra pelēka rīta, ko sauc par seruha. Pārstāvētās personas, iespējams, dzīvo mūsu valsts dienvidu daļā, tāpēc tās var atrast visā tās daudzveidībā. Daži nezināmi "eksperti" sajauc indivīdus ar citām pīļu sugām (piemēram, meža ogām vai virsmām). Faktiski pastāv atšķirības starp iesniegtajām kategorijām, tostarp ārējiem datiem, izmēriem, uzvedības funkcijām utt.

Apraksts - kā pelēka pīle atšķiras no radiniekiem

Загрузка...
  1. Tā kā pelēkās pīles bieži sajauc ar sevi, ir lietderīgi ņemt vērā šo mājdzīvnieku atšķirības no citiem iespējamiem. Tiklīdz cilvēki neizsauc šīs personas: pusi miziņu, serumu, serushku, sēklas un tā tālāk.
  2. Piemēram, meža lielums ir lielāks, savukārt pelēko pīļu izmēriem gandrīz nepārspēja 1 kg.
  3. Vārdam "seruha" vien jums vajadzētu pateikt, ka putns ir slavens ar savu raksturīgo pelēko krāsu. Mežs ir brūngana vai diezgan daudzpusīga. Tā satur sarkanīgus, mīkstus, brūnganus toņus. Šādu personu ķermeņa masa ir divreiz lielāka, ti, 2 kg.
  4. Pārstāvētās personas savā struktūrā ir gandrīz visas pelēkas, tikai spārnu rajonā ir brūnas kontūras. Malaizijas sastāvā ir arī viens modelis, kura izmērs ir 1 cm.
  5. Putnu iezīmes ir spoguļu balto spoguļu klātbūtne. Vīrieši ir daudz vairāk nekā sievietes. Tomēr starp tiem ir pieejami ārējie dati. Vīrieši atšķiras no mātītēm, jo ​​viņi bieži vien pūš, nevis atgādina velnu.
  6. Sievietei ir spilgtas šķērsvirziena svītras, gaiši pelēks vai brūns. Spalvas ir brūnganas plankumi, bet parasti tās koncentrējas kakla un spārnu rajonā. Kakla un kājas sievietēm ir dzeltenīgas, vīriešu pārstāvēs knābja ir pelēcīga.
  7. Sākoties pārošanās sezonai, vīrieši mest veco plūmju, iegūstot jaunu. Un sieviete pēcnācēju inkubācijas laikā un pilnīgi iekrīt moltēšanas periodā. Kad drake maina spalvas, tas izskatās kā pīle.
  8. Divreiz gadā putnu dzeltenums. Pirmo reizi - vasarā, otro reizi - ziemā. Pat pūšanas periodā pīles var lidot, bet tās cenšas sevi aizsargāt, tāpēc tās slēpjas niedres vai garās zālēs.
  9. Kad viņi pirmo reizi minēja šos putnus, viņi pierādīja, ka tie iegūti no sirpjveida pīlēm. Tas notika 1758. gadā, atvēra Carl Pinay izskatu.

Dzīvotne un pārtika

  1. Mednieki, kas dodas uz Seruh ar video ieroci, apgalvo, ka varat satikt šīs ģimenes pārstāvjus NVS valstu dienvidu un austrumu daļā. Pastāv arī liela varbūtība, ka šīs personas satiks Ziemeļatlantijā tās salās.
  2. Relatīvi nesen apspriesti putni sāka būvēt ligzdas Eiropas valstīs rietumu pusē. Mūsu valsts plašumā viņi atrodas meža stepē. Krievijā dzīvojošie putni dodas uz Eiropu ziemošanai un ne tālāk.
  3. Ja tiek plānota migrācija uz siltākiem klimatiskajiem reģioniem, tā tiek veikta daudzās saimēs. Putni vienmēr apstājas lēni plūstošos ūdens avotos, piemēram, dīķos, ūdenstilpēs vai ezeros. Arī putnu draugi neuztraucas palikt purvā. Jebkurā gadījumā viņi vienmēr izvēlas ūdens avotu ar minimālu sāli.
  4. Tā kā serugs mīl svētkus uz augu barības, viņiem ir nepieciešams vairāk aļģu un citu zāliņu. Tikai tad, kad tie sāk vairoties, tie tiek ievesti mazo zivju, kukaiņu un mīkstmiešu ikdienas uzturā.
  5. Pelēko pīļu niršana zivīm, bet ne pārāk dziļa. Parasti viņi nozvejas, kas dzīvo pie ūdens virsmas. Putni ēd graudus - gan kviešus, gan auzas.

Ligzdošana un audzēšana

  1. Kad vīrietis ir gatavs palīgs, viņš lepni velk kaklu un "pēkšņi". Tas izskatās grezns ar plūstošu asti un tās ieradumiem.
  2. Šo pīļu pārošanās sezona nāk no ziemošanas. No siltajām vietām putnu draugi lido pāros. Cāļi parādās reizi gadā, pats pārošanās process tiek veikts ūdens telpā.
  3. Pīles gatavojas ligzdu būvniecībai pēc ierašanās, atpūtās un gatavas turpināt sacīkstes. Pirmkārt, gaidošā māte izvelk caurumu, pēc tam ar zaļumiem un zālēm atnes zāli. Ligzdas izmērs ir apmēram 20 līdz 20 cm 15 cm dziļumā.
  4. Dažos gadījumos gatavs šķirnes pāris ņem ligzdas, kas paliek pamestas kokos. Tas ir saistīts ar upju novēloto noplūdi, kā vienu no iemesliem.
  5. Klāšanas laikā attiecīgie putni bieži var saražot līdz 10-11 olām. Retos gadījumos šis skaitlis ir lielāks. Olas ir nelielas ar olīvu krāsu. Sievietei katru dienu ir tikai viena ola. Tikai pēc tam, kad viss ir nojaukts, vai viņa ir izšķīrusi.
  6. Tikai retos gadījumos sievietes pārtiku meklē. Apmēram pēc mēneša cāļi sāk piedzimt. Attiecīgo sugu tēviņi ir nomadoši. Tāpēc viņi nav īpaši rūpīgi par saviem pēcnācējiem.
  7. Bieži braucieni ievēro regulāros nakts lidojumus. Viņi sāk meklēt pārtiku un pēc tam nesteidzīgā ritmā viņi dodas uz siltiem valstīm ziemošanai. Līdztekus viņi sāk atkārtoti molting. Šajā laikā indivīdi sāk zaudēt maz spalvas.
  8. Tas pats notiek ar sievietēm, kamēr inkubējamās olas. Spalvas ir laiks, lai pilnībā mainītos brīdī, kad sieviete nodarbojas ar jaunāko paaudzi. Parasti pīlēniem ir savs uzturs. Viņiem patīk mieloties tārpus, vaboles un vēžveidīgos.
  9. Putni pēc dabas ir piesardzīgi, tāpēc viņi cenšas izvairīties no blīviem biezokņiem un mežiem. Tiklīdz pēcnācēji augs, aplūkotie cilvēki cenšas atrasties tuvu rezervuāriem. Nepilngadīgie ir pilnībā pārklāti ar spalvām divu mēnešu vecumā. Tajā pašā laikā cāļi jau var pilnībā lidot.

Veidlapas īpatnības

  1. Pīlēm ir mazs svars un mazs izmērs, tomēr tas neliedz medniekiem medīt viņus. Tāpēc pelēki cilvēki bieži kļūst par upuri, tāpat kā pārējā spēle. Sakarā ar ligzdošanas vietu samazināšanu un mednieku iznīcināšanu putnu populācija ir samazinājusies.
  2. Pelēkā pīle ir aizsargāta dažos reģionos un ir iekļauta Sarkanajā grāmatā. Uzskata, ka indivīdi pieder pie brāļiem. Tas nozīmē, ka olā ir tikai 35% dzeltenuma. Pārējais ir piegādāts kā cāļu pārtikas piegāde.
  3. Rezultātā pēc izšķilšanās cāļi joprojām var barot. Turklāt viņi piedzimst jau pilnīgi redzami. Jaunais augums spēj pārvietoties, un tas ir pārklāts ar biezu leju. Tajā pašā putnu grupā ietilpst cāļi, celtņi, zosis, gulbji.

Interesanti fakti

  1. Senos laikos ēģiptieši bez problēmām spēja domestēt pīles. Turklāt šīs personas ir populārākās Ķīnā. Katru gadu šajā valstī tiek audzēti aptuveni 2 miljoni cilvēku.
  2. Attiecībā uz Latīņameriku šajā valstī gandrīz neviens šo spēli neizmanto kā pārtiku.
  3. Visā pasaulē ir aptuveni 110 pīļu sugas. Atsevišķi jāatzīmē, ka šādu personu atrašana nav atbalss.
  4. Pārtikas ieguves laikā un zivju medīšanai uzrādītas pīles spēj nirt līdz 7 m dziļumā.
  5. Interesanti ir tas, ka tikai sievietes pīles spēj atdarināt plaukstēšanu. Vīrieši to nespēj.
  6. Ir vērts zināt, ka šādai spēlei ir vairāk kakla skriemeļu nekā žirafe, un tas ir neskatoties uz to, ka pīlēm ir šī ķermeņa daļa īsāka.
  7. Kad dzimuši pīles, viņi uztver kā māti jebkuru radījumu, ko viņi redz vispirms. Kam, ja putnu spalvas nekādā veidā netiks apstrādātas, nav iespējams tos mitrināt.

Pelēko pīļu izskats ir ļoti skaists. Dzīvotņu skaita samazināšanās un pastāvīga medību dēļ indivīdiem šo sugu skaits ir ievērojami samazinājies. Dažos mūsu valsts reģionos spēle ir aizsargāta. Šīs sugas vīrieši dabā paliek nomadi. Mātīte ir neatkarīga iesaistīta pēcnācējiem un aug to.

Video: pelēka pīle (Anas strepera)

Загрузка...

Populārākas Kategorijas

Загрузка...