Sniega kazas - apraksts, biotops, dzīvesveids

Zem sniega kazas nozīmē kalnu dzīvnieks, kas ierindots kā artiodaktila atdalīšanās. Porologu ģimenes pārstāvis pieder pie zīdītājiem, dzīvo aukstos klimatiskajos reģionos. Šodienas rakstā mēs izskatīsim visu, kas skar šīs personas.

Apraksts

  1. Salīdzinot ar sevi, apspriežamie dzīvnieki ietilpst lielo sugu kategorijā. Individuālā auguma augstums var sasniegt metru, kura ķermeņa garums ir 1,3-1,7 metri. Kas attiecas uz svara kategoriju, kazu vidējā masa ir aptuveni 60-130 kg. Mātītes ir mazliet mazākas, citos aspektos seksuālā dimorfisms neparādās.
  2. Purns ir kvadrātveida, kakls ir blīvs un plats, ekstremitātes ir muskuļotas un biezas. Daži sniega kazas salīdzina ar kalnu kazām. Tomēr, atkarībā no ragu formāta, tie ir vairāk līdzīgi kā mājdzīvniekiem. Ragi palielinās līdz 30 cm. Tiem nav spēcīgu līkumu, nav arī šķērsvirziena ruļļu.
  3. Kažokāda ir bieza un pūkaina, nedaudz līdzīga kažokādai. Toni ir balti vai pelēcīgi. Siltā sezonā dzīvnieku mētelis ir mīkstināts. Viņa izskatās samta. Ziemā tas kļūst garāks un siltāks. Matiņi ir tādi paši garumā, bet īsāki apakšējās ekstremitātēs. Zoda zonā ir bārdas, kas sastāv no cietiem kažokādiem.
  4. Šīs personas ir lielas, izskatās biedējošas. Pateicoties biezajam vilnas slānim, to izmēri pieaug. Runājot par ragu pigmentāciju, ziemā tie var būt melni, pēc tam pāriet uz brūngani pelēku vai gaiši pelēku tuvāk siltumam. Kaklas ir pigmentētas ar melnu. Šo dzīvnieku īpatnība ir spēja pārpilnībā pārvietoties uz kalnu virsotnēm un akmeņiem, viņi ātri iegaumē ceļu un nepazūd uz šaurām nepārvaramām takām.
  5. Ģimenes locekļi izceļas ar spēju pāriet uz priekšu līdz 7 metriem. Tajā pašā laikā kazas ātri pāriet no viena liela akmens uz citu, mainot trajektoriju. Dzīvnieki lieliski redz gan tuvu, gan tālu. Tie atšķiras no kazām, jo ​​viņi nav skriešanās uz cilvēkiem, bet mierīgi slēpjas no redzesloka. Kad notiek sadursme, indivīdi izmanto savus ragus.
  6. Daži no viņiem ir pielāgojušies zīdītāju uzturēšanai mājās, jo tie atšķiras ar savām spējām un spēju ātri sazināties ar cilvēkiem. Aukstu reģionu iedzīvotāji ir mierīgi, cenšoties izvairīties no konflikta situācijām un pat kopā ar citiem dzīvniekiem (piemēram, kaķiem vai suņiem).

Dzīvotne

  1. Šie ģimenes locekļi piesaista akmeņainu reljefu. Viņi apmetas Alaska dienvidu vai austrumu daļā. Indivīdi ir bieži sastopami arī Montanā un Oregonā. Daži no apspriestajiem dzīvniekiem ir Vaiominga, Kolorādo, Nevada un Olimpiskā. Tie atrodas Kanādā, netālu no Albertas provinces. Atrasts Yukon un British Columbia.
  2. Gandrīz visā tās pastāvēšanas periodā kazas dzīvo virs meža jostas. Viņi uzkāpt augstu par klintīm, kas klātas ar sniegu. Līdz ar to ieguva savu vārdu. Šīs personas raksturo nomadu biotopi. Mazās grupās no 3-5 cilvēkiem viņi pārvietojas no vienas vietas uz citu. Tomēr ir atsevišķas kazas.
  3. Ja zīdītājs ir paticis dzīvošanai piemērotu zemes gabalu, viņi pārtrauc ilgu laiku, kamēr ir nodrošināta pārtika. Ziemā viņi dodas uz pilnu ganāmpulku un uzturas kopā. Pat tad, ja klinšu pīķi uzpūšas, dzīvnieki šajā jomā paliek nemainīgi. Pārējie iedzīvotāji atstāj reģionu, meklējot piemērotus dzīves apstākļus.
  4. Indivīdi var izrakt sniega, tādējādi veidojot nakšņošanu. Tiem ir biezs pārklājums ar ūdeni atgrūdošu impregnēšanu, kas neļauj zīdītājiem sasaldēt visu nakti. Daži ģimenes locekļi dzīvo 3 km attālumā. līdz jūras līmeņa augstumam. Viņi pacieš pat visnopietnākos laika apstākļus līdz pat -40 grādiem.
  5. Jāatzīmē, ka attiecīgajai ģimenei izplatīšanas vidē nav pārāk daudz ienaidnieku. Predatori vienkārši nedzīvo šādos apstākļos, un, ja viņi dzīvo, viņiem praktiski nav nekādas ietekmes uz galvu skaitu. Vasaras laikā kazas medīja kazas, tās arī ātri pārvietojas pa klintīm. Vasarā bērnus uzbrūk ērgļi un citi lieli putni, pēc tam mazuļu izmetot no klints.
  6. Neviena no sugām nav apdraudēta, tās nekad nav medītas. Cilvēki vienkārši savāca kažokādas, tad vērpti un izgatavoti audumi. Tomēr viedoklis ir aizsargāts, tāpēc tuvākajā nākotnē viņš nav apdraudēts.

Jauda

  1. Pamatterapiju ir grūti saukt par daudzveidīgu teritoriālās izplatības īpatnību dēļ. Kalnos dzīvnieki ēd sūnas, ķērpjus un citu šāda veida veģetāciju. Viņi izmanto savus nagus un izrakt tos.
  2. Ziemā, sakarā ar barības trūkumu bāzē, kazas nojauca mizu no koku stumbriem, uzlecoties uz maziem krūmiem. Vasarā viņi nolaisties nedaudz zemāk, lai izbaudītu zaļumus, augļu un ogu augļus, savvaļas kultūras, adatas un lapas.
  3. Laiks tiek veltīts ganībām, dzīvnieki var to darīt pēcpusdienā vai tuvāk krēslam. Daži dodas meklēt pārtiku, kad mēness spīd spoži. Šie dzīvnieki var pārvarēt lielus attālumus laikā, kad viņi ēd. Tie ir izturīgi un nebaidās no mājām.

Ienaidnieki

  1. Kazas ir zālēdāji, tāpēc viņiem ir maiga un garšīga gaļa. Šī raksturojuma dēļ attiecīgajām personām savvaļā ir daudz ienaidnieku. Tomēr uzrādītie dzīvnieki tiek izglābti ar to, ka ne visi plēsīgie dzīvnieki var augt līdz augstumam, kurā dzīvo kazas.
  2. Turklāt attiecīgajām personām ir lieliska dzirde un redze. Tāpēc, ja kāds no kazu grupas paziņo par aizdomīgu darbību, viņi nekavējoties atstāj okupēto teritoriju ar visu ganāmpulku. Tie nav steigā, lai neradītu paniku. Šajā laikā plēsējiem nav pietiekama attāluma, lai veiktu lēcienu.
  3. Vairumā gadījumu indivīdi var būt neaizsargāti tieši rudens-ziemas sezonā. Šādos laikos kazas nolaižas no kalniem ielejā, kur ir daudz dārzeņu. Tā rezultātā viņi zaudē dabisko aizsardzību reljefa reljefa veidā. Dažos gadījumos šādi dzīvnieki var novērst plēsējus ar savām nagām un ragiem.
  4. Lielākais apdraudējums apspriestajiem dzīvniekiem ir puma. Savvaļas kaķis bez jebkādām problēmām var uzkāpt stāvās nogāzēs un akmeņos paralēli sniega kazām. Bez tam, kailie ērgļi bieži medī mazus pļavas. Šādi plēsīgie putni ir vislielākais drauds jauniešiem.
  5. Jāatzīmē, ka tad, kad pārstāvētās personas sāk pārošanās sezonu, kazas un kazas kļūst agresīvas. Viņi paši var uzbrukt ikvienam. Tāpēc ir labāk, ja uzaicinātie viesi nevēršas savā teritorijā. Kas attiecas uz cilvēkiem, viņi gandrīz nekad nav medījuši šādas kazas.
  6. Protams, kazas kažokāda ir apsveicama trofeja, tomēr, ja cilvēks steidzas pēc šāda dzīvnieka, visticamāk, viņš mirs, nokrītot klints. Problēma ir arī tā, ka attiecīgās personas pamazām zaudē savu biotopu. Cilvēki aizņem vairāk teritorijas. Tāpēc kazām jāiet tālāk kalnos.

Pārošanās sezona

  1. Aptuveni no rudens beigām pārošanās periods sākas ar šādiem dzīvniekiem. Indivīdi sasniedz dzimumbriedumu apmēram 3 gadus. Tādā laikā viņi cenšas pievienoties sieviešu grupai.
  2. Lai piesaistītu kompanjonu, tēviņi berzē ragus uz koku mizas, atstājot smaržīgu atzīmi. Bieži gadās, ka ganāmpulkam var pievienot divus vīriešus. Šajā gadījumā starp indivīdiem sākas sadursmes. Vīriešiem ir jāpierāda, kurš ir stiprāks.

Sniega kazas patlaban atrodas uz izzušanas robežas, jo cilvēki aizņem arvien vairāk teritoriju. Indivīdiem kalnos jākāpj augstāk. Diemžēl dabiskā plēsēji dzīvo šādā apgabalā, un trūkst augu barības. Jaunus putnus bieži uzbrūk laupījumu putni.

Video: sniega kazas (Oreamnos americanus)