Polārlācis - apraksts, biotops, dzīvesveids

Arktika var šķist nedzīva telpa, bet šajā sniega plašumā ir arī tās iedzīvotāji. It īpaši polārā lācis.

Pamatinformācija

Šī dzīvnieka latīņu vārds burtiski izklausās kā jūras lācis, un šis vārds ir ļoti būtisks, jo ledus lācīši jūtas lieliski ūdenī. Viņi var aizturēt elpu uz minūti, diezgan mierīgi un peldēties aukstajos ūdeņos, viņi tur lieliski pārvalda savu ķermeni. Visā tās pastāvēšanas laikā leduslācis bieži izmanto ne tikai sauszemes sniega, bet arī ūdeņainas telpas pārtikas pārvietošanai un meklēšanai.

Lāča lācis ir lielākais plēsējs planētas teritorijā, bet lielums var atšķirties atkarībā no biotopu reģiona. Parasti (statistiski) mazākās personas dzīvo Svalbardā, bet lielākais (kura ķermenis sasniedz trīs metrus) ir atrodams Beringa jūrā. Liela vīrieša masa var būt apmēram puse tonnu vai vairāk.

Šī lāča īpatnība ir īpaša bieza vilna, kas nodrošina izturību pret aukstumu. Jāatzīmē, ka šie dzīvnieki bieži nonāk temperatūrā ap -60 un ar aktīviem vējiem līdz 160 km / h, tāpēc šeit ir nepieciešami īpaši izdzīvošanas instrumenti.

Lāču kažokāda sastāv no diviem slāņiem un pilnībā nosedz ķermeni, pat ausu iekšējo pusi un ķepu apakšējo daļu. Matiņi ir piepildīti ar gaisu, jo tiem ir tukša struktūra. Tas rada īpašu gaisa spraugu starp lāča korpusu un ārējo telpu. Turklāt nozīmīga loma ir zemādas taukiem, kas ir kaut kas līdzīgs apakšveļai. Kopumā ķermenis sasildās.

Milzīgas ķepas ir vainagotas ar nagiem līdz 20 centimetriem. Arī lāčiem ir vairāki diezgan masīvi zobi, kas nodrošina nepieciešamo labumu ēdiena iegūšanai un sagriešanai.

Lāči dzīvo diezgan siltos un mājīgos dens, kas atrodas dziļi sniega slānī un ļauj jums sasildīties un paaugstināt pēcnācējus siltumā.

Polar Bear Behavior

Lielākoties viņi iet diezgan iespaidīgi un lēni, lai gan kustības ātrums ir diezgan salīdzināms ar cilvēku. Stundā - apmēram 5 kilometri. Gaidiet šūpošanos ar diezgan zemu galvu. Kad medību periods ir gatavs, lācis paceļ galvu un nedaudz kustas.

Polārie lāči ir vientuļi, viņi nevēlas veidot ganāmpulkus, lepnumus vai kaut ko līdzīgu. Viņiem nav raksturīga konkurence sava veida un īpaši atvērtas agresijas ietvaros (ja neņemat vērā laulības periodu).

Cilvēkiem tie ir diezgan bīstami, un cilvēki nebaidās, tāpēc, kad vien iespējams, jāizvairās no tikšanās ar polārlāčiem.

Ja mēs runājam par Arktikas lāčiem, viņi daudz laika pavada uz ledus, pārvietojoties no ledus peldes uz ledus. Kopumā polārlāči viegli iemūžina dens sniega un patīk ceļot.

Šīs sugas īpatnība ir spēja perfekti nirt aukstā ūdenī un pārvarēt ievērojamus attālumus skarbajos ziemeļu apstākļos.

Ziemā tie iederas savās brīvdabas ielās, bet nav pārziemojuši, tikai samazina aktivitāti. Patiesībā, aptuveni divas trešdaļas polārā lāča eksistences ir sapnis vai sagaidīšanas cerība, kas patiesībā ir izmērīta bezdarbība.

Tipiski ēdieni

Lāči ir gaļēdāji, ti, viņi ēd citu dzīvnieku gaļu. Faktiski tikai šī iespēja ir vienīgā iespēja divu iemeslu dēļ:

  1. Arktikā praktiski nav augu un augu barība aukstumam nav optimāla, tikai vasarā, kad ledus pamet un augi parādās, lāči ēd zāli, ogas un tamlīdzīgus.
  2. Tikai gaļa var nodrošināt pareizo enerģijas daudzumu un ļaut jums būt aktīvam aukstumā.

Lāčiem nav citas izvēles, un viņi ēd citus dzīvniekus, galvenokārt roņus, no kuriem Arktikā ir liels skaits:

  • plankumains;
  • Grenlande;
  • zilās lāči tiek uzskatītas par visvairāk garšīgām.

Lai piepildītu ikdienas kaloriju daudzumu, zvērs vajag aptuveni divus kilogramus roņu gaļas, bet patiesībā tas nav tik vienkārši. Zīmogi izskatās tikai neērti, bet patiesībā ir diezgan ātri. Lai noķertu zīmogu, lāčam ir jātērē daudz laika zem ūdens un jānovērš upuris.

Šāda mijiedarbība ir kā aizraujoša stratēģiska konkurence, kurā jums ir nepieciešamas ne tikai fiziskas īpašības, bet arī pieredze un prasmes. Konkursa nosacījumi ir:

  1. Blīvējums var palikt ūdenī ilgu laiku, taču tai ikreiz ir jāiespiež aptuveni ik pēc 20 minūtēm.
  2. Lai iegūtu daļu skābekļa, plombās ledus izmanto nelielus caurumus, kas ir nedaudz redzami uz sniega virsmas.
  3. Lāči var noblīvēt zīmogu 30 kilometru garumā un spēj to uztvert caur ūdens kolonnu.
  4. Zīmogs var dzirdēt loku, kas iet uz ledus.
  5. Lai nozvejotu upuri, mums ir nepieciešams nogurdinošs gaidījums.

Procesa būtība ir ne tikai saprast, starp kuriem caurumi peld ar plombu, bet arī būt nepārprotami un pareizi, lai uzminētu caur caurumu, kuru zīmogs atkal elpot.

Turklāt ir arī citi veidi, kā iegūt pārtiku, bet galvenais avots joprojām ir plombas. Patiesībā, lai gan lāčiem ir daudz priekšrocību salīdzinājumā ar upuriem, tikai viena no 20 medībām beidzas ar pārtiku.

Daudz retāka iespēja ir medīt lielākas jūras radības, piemēram, beluga vaļus. Šie belugas pulcējas diezgan lielās ganāmpulkos un ir salīdzināmi ar lāčiem, tāpēc ir nepieciešams daudz pūļu, lai iegūtu šādu laupījumu. Bieži vien medības tiek pabeigtas tikai ar rētu pāris uz vaļu-beluga vaļu ķermeņa un ne vairāk.

Situācija ir līdzīga ar vālēm. Liels valrieksts nereti ēd lāča dēļ tā gandrīz identiskiem izmēriem. Ja tas ir iespējams, tad galvenokārt tiek ēstas tauki un āda, un atlikušās daļas nonāk pie citiem dzīvniekiem.

Produktīvāka ir medību mazuļu medīšana. Tomēr šāds uzņēmums tiek veikts ļoti reti un tikai uz zemes, kur lāčiem ir priekšrocība.

Vasarā polārie lāči kļūst gandrīz visēdāji un var ēst augus, riekstus un daudz ko citu.

Pārtikas patēriņš, kas paliek no ekspedīcijām vai pieder cilvēkiem, ir diezgan efektīvs. Polārie lāči var viegli atvērt konservus ar savām nagām, tāpēc viņi regulāri pēta cilvēka atkritumu izgāztuves, ja tās ir pieejamas.

Attiecībā uz pārtikas tēmu jāatzīmē, ka šie dzīvnieki ir ļoti pamatoti, jo tie spēj pilnībā veikt krājumus un radīt uzglabāšanu. Ja ir vairāk pārtikas nekā nepieciešams, tad lācis neatstāj iegūto laupījumu (lai gan bieži ir neliela daļa no paliekām, ko rakstu mācītāji joprojām saņem), bet tas uzglabā un izmanto šo noliktavu smagākos laikos. Tādējādi viņi ir viegli spējīgi nodrošināt sevi ļoti ilgu laiku un necieš no pārtikas trūkuma.

Pavairošana un attīstība

Загрузка...


Šobrīd šie dzīvnieki ir uzskaitīti Sarkanajā grāmatā, un, lai gan iedzīvotāju skaits pakāpeniski pieaug, tos aizsargā dažādu valstu valdība. Piemēram, Kanādā lāči, kas var būt potenciāli bīstami un ir diezgan tuvu cilvēku mājām, netiek nošauti, bet tiek ievietoti īpašā lāču cietumā.

Reprodukcija ir samērā lēna, un iedzīvotāju attīstība arī cieš no daudziem nāves gadījumiem jauniem dzīvniekiem, dažkārt arī konkurences dēļ. Reti ir situācijas, kad lāči ēd savus jaunos konkurentus pārošanās sezonā. Turklāt, vienkārši skarbie apstākļi ierobežo izdzīvošanu.

Jāatzīmē arī ārējie faktori:

  1. Šaušana ar brakonieriem - tiek vērtētas gandrīz visas detaļas, kā arī ir vērts iedomāties, ka pelēkāža ir iedomājama.
  2. Vides cēloņi - piemēram, daži to sauc par ledāju samazināšanos, kā zināms, planēta ir nedaudz siltāka, ledāji kūst un lāči pārvar lielus attālumus starp ledus peldēm.

Tomēr, ņemot vērā zooloģiskos dārzus un dabas rezervātus, ierobežotā daļa iedzīvotāju vienā vai otrā veidā tiek uzturēta diezgan stabili.

Polārlāča mazuļi ir piedzimuši pilnīgi mazi un akli un paliek nedēļu denī, daudz siltāk nekā ārējā telpa, un pēc tam nonāk pie virsmas. Lācis baro jaundzimušo ar savu pienu, kas ir 15 reizes mazāks par govs pienu. Sakarā ar to, lāči bērni aug spēcīgi, veselīgi un diezgan aktīvi.

Lāča auglīgais vecums ir četri gadi, un viņa var dzemdēt tikai aptuveni piecpadsmit bērnus. Vienā grūtniecības reizē parādās tikai viens lāča kubs. Dažreiz divi vai trīs.

Laikā, kad bērns pavada, māte turpina aizsargāt un mācīt dažādas prasmes. Savukārt polārlāču tēvi praktiski nerūpējas par saviem pēcnācējiem un turklāt var pat ēst bērnu.

Laikā estrus, sieviete ceļo pa savu teritoriju, un tam seko noteikts skaits vīriešu, no kuriem viens spēj iegūt vietu.

Šo dzīvnieku pastāvēšanas periods ir aptuveni 30 gadi. Tomēr mēs runājam par savvaļas apstākļiem un nebrīvē, bet optimālos apstākļos polārlāči viegli dzīvo daudz ilgāk nekā šis periods.

Video: polārlāčs (Ursus maritimus)

Загрузка...

Populārākas Kategorijas

Загрузка...