Wren - apraksts, biotops, interesanti fakti

Velnu citādi sauc par apakšgrupu, kā arī lazdu riekstiem. Tā ir vienīgā indivīda, kas pieder vīģu ģimenei. Ja jūs tulkot putna vārdu, jūs varat to saprast kā "alu dzīvojošu indivīdu". Šādi nosaukumi putnu draugi saņēma to ligzdošanas metodes dēļ. Viņi dod priekšroku blīvam mājoklim bumbu formā, kas izskatās līdzīgi alai. Neskatīsimies uz priekšu, sīkāk apskatīsim sugas īpašības.

Apraksts

  1. Tas, ka indivīdi tiek saukti par lazdu un sub-saknēm, jau esam sapratuši. Viņi arī pazīst cilvēkus ar nosaukumu zavornivost. Sarakstā iekļautās sugas, kas saņemtas tā ārējo datu dēļ.
  2. Bērns ir mazs putns, kas var augt līdz 12 cm, ķermeņa formāts ir apaļš, īss kakls, apaļš. Īpaša putnu iezīme ir tās upe.
  3. Spalvas krāsa ir brūngana ar kastaņu šļakatām. Plūmju pūkains un mīkstināts, gaisma vēdera rajonā un tumšs aizmugurē. Beak plānas, noliektas, iegarenas.
  4. Šīs ģimenes personas ir līdzīgas pūkajām bumbām. Viņi izceļas ar skaļu balsi un skaņu dziedāšanu, kā arī kustības ātrumu. Viņi var ātri lidot un pārvietoties pa zemi. To lielumā putni ir salīdzināmi ar zvirbuļiem. Ar ķermeņa garumu 10 cm, to svars ir aptuveni 12 grami.

Dzīvotne

  1. Vēstuļu ģimenei ir sava dzimtene, tā tiek uzskatīta par Ziemeļameriku. Eksperti ir secinājuši, ka tieši šeit putni pārcēlās uz Eirāziju.
  2. Arī šīs personas atrodas Āzijas valstīs, tās ir piemērotas klimatiskajos apstākļos. Lielākais iedzīvotāju skaits noteikti ir Ziemeļamerikā, bet arī cilvēki dzīvo Eiropā.
  3. Šīs ģimenes putni dod priekšroku dzīvot jauktā vai skujkoku mežā. Tuvumā atrodas ezeri, upes un citi ūdens avoti.
  4. Hazel mēģina lidot ap tuksneša teritoriju, bet bieži vien tiek sastopami parku teritorijās blakus cilvēkiem. Putni dzīvo arī kalnainā apvidū ar pienācīgu augstumu no jūras.

Jauda

  1. Ja mēs ņemam vērā apspriesto putnu uzturu, viņiem patīk dzīvnieku izcelsmes pārtika. Katru dienu ēdienkartē ir dažādi bugs, zirnekļi, kukaiņu kāpuri, sienas un citi kaitēkļi.
  2. Ja nav iespējas ēst dzīvnieku barību, putni tiek ievesti augu barībā. Gulēja uz ogām, piemēram, brieža, melleņu. Noteikti pabarojiet sēklas un ausis.
  3. Tā kā saknes cenšas saglabāt tuvu ūdens avotiem, viņi vienmēr var saņemt pārtiku. Viņi noķer zaķus, absorbē zivis.

Dzīves veids

  1. Sagaida mīlestību, lai planētu gaisā, no šīs patiesās baudas. Tās ir mobilas, aktīvas, īsā laikā tās lido tālu, tās nav lidojušas debesīs, bet virs zemes. Tie ir dīvaini un izveicīgi, pārmeklē dažādas plaisas.
  2. Šīs šķirnes raksturlielums tiek uzskatīts par spilgtu un skaņu balsu, dziesmas ir skaistas un skaņas, līdzīgas naktsdziedzeriem vai kanārijputniem. Vīriešu dzimuma indivīdi caur dziesmām iekaro un aizsargā savu teritoriju no svešiniekiem. Putni ne dzied sezonās, bet visu gadu. Var pārtraukt darbību tikai vasaras vidū un līdz rudens sākumam (molt).
  3. Ja indivīds brīdina par briesmām, tad tas mēģinās slēpt biezā zālē vai uz zemes. Putni dod priekšroku vienam dzīvesveidam. Dažos gadījumos putni tiek sadalīti pa pāriem vai dzīvo mazās grupās. Visbiežāk tas notiek drošā vietā, ko aizsargā citi putni.
  4. Naktī cilvēki bieži pulcējas ganāmpulkā, kurā ir ne vairāk kā 10 putni. Tādējādi putni nakšņo biezā zālē vai uz zemes. Tie veido apli, kurā tie novieto galvas uz centru. Tādējādi viņi saglabā vairāk siltuma.
  5. Attiecībā uz pārtiku viņu uztura pamatā vairumā gadījumu ir vaboles, kukaiņi, vēžveidīgie utt. Ja kāda iemesla dēļ viņi nevar iegūt dzīvnieku izcelsmes pārtiku, putni sāk svētoties uz sēklām, ogām un aļģēm. Putni meklē pārtiku uz sauszemes vai sekla ūdens.

Audzēšana

  1. Pēc ziemošanas, atgriežas pie ierastajiem biotopiem. Migrācijas periods ir pavasara vidū. Daudzi faktori ir atkarīgi no konkrētā to biotopu reģiona. Visbiežāk vīrieši ierodas vispirms ligzdošanas vietās.
  2. Vīriešu indivīdi cenšas lauzt savu teritoriju personīgās vietās. Tikai pēc tam viņi sāk būvēt ligzdas. Šī uzvedība nav tipiska vairumam putnu sugu. Turklāt bērna personīgajai vietai jābūt vairākiem kritērijiem.
  3. Putnu personīgajā teritorijā ir jābūt biezai zālei un biezokņiem. Nepieciešams arī ūdens avots. Pateicoties tam, putni var paslēpties no kaitēkļiem un mierīgi nodrošināt ģimenēm visu nepieciešamo.
  4. Viens vīrietis veido apmēram 6 ligzdas, varbūt vairāk. Šajā gadījumā sieviete izvēlēsies izvēlēto personu, kurai ir visvairāk mājokļu. Bieži vien vīrieši būvē ligzdas uz zemes vai neliela kalna. Arī mājokļus var atrast starp saknēm un celmiem.
  5. Putni veido ligzdas no lapām, zariem, sūnām, salmiem un zālēm. Indivīdi cenšas izmantot gandrīz visu, ko viņi var nēsāt. Tajā pašā laikā visi mājokļi tiek pabeigti tikai uz pusi. Pēc tam, kad sieviete izvēlas sev piemērotu vietu, vīrietis pabeidz savu darbu.
  6. Ligzdošanas sezonā pārim var būt 2 brāļi. Vienlaicīgi ir līdz 6 baltām olām. Tajā pašā laikā uz čaumalas var novērot sarkanus plankumus. Sievietis inkubē nākamo pusgadu. Pēc jaunā krājuma dzimšanas abi tiek aprūpēti.

Wrens ir diezgan interesantas personas. Indiāņiem ir teiciens, ka šie putni, neskatoties uz to mazo izmēru, rada pārāk lielu troksni. Atsevišķi ir vērts atzīmēt, ka indivīdi bieži iznīcina citu putnu olas.

Video: Wren (Troglodytes troglodytes)